joi, mai 05, 2011

Cum sa-ti distrugi viata

DEFINITIV. IREVERSIBIL. INCEPAND DE ACUM. Ca sa-mi tin mintea ocupata, m-am gandit extrem de serios la ce ar trebui sa faca un om ca sa-si distruga viata. O sa credeti ca sunt subtila si ca va dau un exercitiu de gandire, pentru ca adevarata provocare este sa gasiti inversul regulilor, apoi sa traiti incercand sa le respectati. Haha, nimic mai gresit. Departe de mine gandul acesta. Sa taiem, dara, cacatul si sa trecem la reguli.

1) Crezi in absolut tot ce ti-ar spune oricine. Este un fapt bine stiut ca nimeni nu minte. Deasemenea, nu exista nici macar oameni care inteleg gresit si reproduc ca atare uneori. Traim intr-o lume in care totul este exact asa cum ar trebui sa fie, adica fara cusur.

2) Compara-te in permanenta cu ceilalti. Incearca sa traiesti vietile lor, nu pe a ta. Ce rost are sa incerci sa imbunatatesti lucruri in viata ta, cand ceilalti par de o mie de ori mai buni si mai fericiti, asa cum tu n-o sa ajungi in vecii vecilor amin?

3) Refuza orice cadou pe care l-ai primi vreodata si inceteaza sa mai vorbesti cu persoana care ti-l ofera. In mod evident, este un om rau, altminteri nu ar face un lucru atat de insultator.

4) Ai un secret care implica detalii jenante? Spune-l unei singure persoane. Apoi inca uneia. Apoi organizeaza o conferinta de presa si striga-l cat poti de tare.

5) Nu cere vreodata iertare. Nimanui! Tu faci regulile, iar ei intotdeauna vor trai dupa regulile tale. Persoanele carora le-ai gresit sunt obligate sa-ti ceara iertare. De mai multe ori. In genunchi. Cu lacrimi fierbinti.

6) Oriunde ai fi, emana o lipsa totala de incredere. Nimic nu e mai atragator decat un ratat lipsit de incredere care se impiedica la fiecare pas si care rateaza orice interviu din cauza timiditatii.

7) Nu tine vreodata brichete la tine, nici macar daca esti fumator. Tigarile tale se vor aprinde in mod sigur singure. Altminteri, n-o sa traiesti, de-a lungul vietii tale, vreo situatie in care tu sau altii sa aiba nevoie de foc.

8) Indragosteste-te de vecini, colegi de scoala, colegi de munca, in orice caz, de persoane care sa te vada in cat mai multe ipostaze de-a lungul unei zile. Persoane pe care, daca ai vrea sa le expediezi, ti-ar face viata un rai. In public.

9) Nu-ti asuma responsabilitati. Pe bune, n-ai de ce. Simtul comun ne invata ca, practic, cu cat ai mai putine lucruri pe cap, cu atat esti mai liber. Daca distrugi ceva, nu ai de ce sa recunosti sau sa incerci sa repari.

10) Dezamageste un prieten. Dezamageste doi. Dezamageste-ti toti cunoscutii. Purcede si la necunoscuti. Acum repeta procedura.

11) Procrastineaza din sculare-n culcare, zilnic, de sapte ori pe saptamana. Lipsa procrastinarii poate avea efecte grave asupra sanatatii tale. Eu insami m-am confruntat cu aceasta problema, dar am rezolvat-o intr-o dimineata, cand mi-am zis ca n-are sens sa mai fac ceva, orice. De atunci incoace, traiesc doar in bratele ei si nu pot sa nu marturisesc cu maxima sinceritate ca procrastinarea iti da acea alura boema pe care nici macar un pahar de posirca ieftina cu insusi Rimbaud nu ti-ar oferi-o. Procrastinarea e cheia succesului si ar trebui probabil sa revin cu un post intreg despre asta.


12) Trimite sms-uri in loc sa-i suni pe oameni sau sa te vezi cu ei. Evita sa apari la intalniri si continua sa-i spamezi pe oamenii care te asteapta, scriind mesaje de undeva de aproape, in timp ce tu ii vezi, dar ei nu te vad. Dupa ce pleaca, da-le zeci de mesaje cu acelasi continut in care le spui ca ai fost tot timpul acolo.

Asadar, scremut-am douasprezece reguli, cate una pentru fiecare apostol, imi dau seama. Acesta este doar inceputul luptei mele impotriva asa-numitelor "valori umane". SI TU POTI CASTIGA! TRAIESTE-TI VIATA INVERS!

P.S.: Azi a fost ziua barbatilor. La multi ani, bha.
Also, aceasta melodie imi incanta auzul de vreo trei zile incoace.