joi, iunie 04, 2009

Pula noastra e-o comoara in adanCURi infundata...

Azi o sa screm cateva randuri despre pula noastra cea de toate zilele. Daca o sa se gaseasca vreun retard care sa-mi spuna ca-s vulgara sau ca-s vreo frustrata nefututa, anunt de pe acum ca ma doare in cur si ca nu are argumente, intrucat o sa abordez pula dintr-o cu totul alta perspectiva. Aia mai putin puloasa.

Asadar ce este pula? In sens larg, "pula" desemneaza organul sexual masculin, adica scula, mataranga sau stoiul. De obicei, Sfanta Pula este insotita de doua anexe numite "coaie", adica oua sau boase. Prezenta lor atasate de stoi ofera capacitatea de a face plozi, ofera individului statutul de "barbat cu coaie". Eticheta de "barbat fara cuaie" atrage dupa sine catalogarea individului drept muiere, las, fricos, fatalau, lipsit de onoare. Daca citesti acest post cu o mana pe coaie, le simti si crezi ca ai scapat de eticheta, te inseli. Daca esti un labar trist, pe care se rahatesc porumbeii in parc, caruia babele ii iau locul la supermarket si a carui prietena si-o trage cu vecinul, cu fostul, cu colegul de munca sau cu administratorul blocului, atunci o sa fii catalogat ireversibil drept "fara coaie".

Dar sa revenim la pula. Pula este o unitate monetara in Botswana, un oras in Cehia, pui in Albania. Termenul este folosit pentru a desemna o urare de noroc printre vorbitorii dialectului bantu. Cu alte cuvinte, in Botswana, o replica de cerseala ar suna cam asa: "Dati-mi si mie o pula, sa mananca si gura mea si puradeii mei..."
O destinatie perfecta. Unde te duci? Ma duc in Pula mea (adica orasul meu natal).
Esti in Albania. Chelnerul te intreaba ce doresti. Tu esti un cealapadiu caruia-i iese opulenta pe nas, nu stii boaba de engleza, o rupi un pic in rusa ca ai facut la scoala si mai stii cateva replici frantuzesti din Emanuelle, asa ca o sa comanzi, sigur pe tine: "Jeo vule... pula!".
Din pula au luat nascare multe dude. Ia-o adlitteram, sau poti s-o iei si contextual, ca n-ai gresit cu nimic.

Pulitul este actiunea care are in vedere folosirea pulii drept obiect de satisfacere, fizica sau emotionala. Exemplu: Aseara m-am pulit (Aseara am intretinut relatii sexuale.); Gestul lui m-a pulit profund (mi-a transmis o stare sufleteasca de nedescris).
Pulifriciul este o trasatura care desemneaza un individ insipid, insignifiant. Statutul sau social este comparabil cu un tampon. Are o oarecare utilitate, dar nu permanenta. Se uzeaza repede, asa ca trebuie inlocuit la un interval de timp decent, cat sa nu puta.
Pulimea reprezinta un grup de indivizi care au in comun un ideal, o actiune sau o locatie. De obicei, trasatura in comun este o nevoie imediata (pulimea o sa se planga intotdeauna de nevoi primare, gen foame, sete, lipsa unor reprezentanti de sex opus numa' buni de pulit fizic). Pulimea sa poate observa cu ochiul liber in cluburi, parade, manifestatii publice. Aceasta gloata este destul de unita si poate atrage adepti pe parcurs. Adeptii nu inteleg exact doleantele multimii, dar se lasa tarati in ea. Drept dovada, sunt multi goriloi care scandeaza infrigurati pula-mea-ipotetica-stie-ce-mesaje pe la tot felul de manifestatii publice, iar cand ii intrebi pentru ce militeaza, de ce dracu sunt acolo, li se contracta coaiele si afiseaza o privire pierduta.
Puletele reprezinta o categorie speciala de pulifrici. Puletele este imatur, lipsit de experienta, si inconjurat in cele mai multe cazuri de alti puleti. Atributele sale sunt: tanar, sarac, licean sau student pe la vreo facultate obscura, eventual acneic. Are pretentii de intelectualitate, simt artistic, profunzime si sensibilitate. Repet, pretentii. Puletii promoveaza o filosofie de viata ieftina de genul: Ii recit cateva versuri/ ii fut putin urechile cu zdranganitul meu la chitara/ ii arat cat de hartist sunt eu ca am desenat o pula cu doua coaie si am pus o umbra pe-al mai mic, dupa care zuza imi cade infrigurata in brate zicand: "Zeul meu, lasa-ma sa-ti sug pula acum, aici!".
Pulalaul este in schimb un individ aparent viril, aflat in permanenta in cautare de fomei pentru o partida de bostaneala. Avand in vedere ca afiseaza mereu aceeasi dorinta, pulalaul este catalogat drept disperat, motiv pentru care ajunge sa futa la pulivara, adica fix atunci cand o face plopul pere. Mai multi pulalai intr-o incapere ofera un peisaj dezolant si gay.
Atunci cand o persoana, un obiect sau o situatie geniale, sunt minunate, inaltatoare, se cheama ca-s pulirifice. Pulirific este un peisaj care te lasa cu gura cascata, un "te iubesc" soptit la lumina stelelor, un tablou de Picasso si in general tot ce incanta simturile.
Acestea fiind spuse, ma minunez de toata diareea pe care am reusit s-o imprastii aci, si asta pornind de la un singur cuvant, pula. As mai avea multe de spus, dar m-am plictisit teribil, asa ca o s-o zbarcesc acum la final si o sa inchei asa anapoda, ceea ce se inscrie ca fiind puleala, buleala sau dat in bara.
A bientot, mes cheris!